Tips voor een goede start van je carrière
Zet het laatste jaar van je studie alles op alles om zo hoog mogelijke cijfers te halen. Volg alle colleges, studeer voor tentamen, laat je scriptie nakijken, train voor assessments en ga wat minder naar de kroeg.
Laatste jaar van je master is het belangrijkst
Als je na je studie solliciteert naar een uitdagende baan wil de werkgever vaak je cijferlijst zien. Een werkgever interesseert het weinig welke cijfers je in je eerste jaar hebt gehaald. Toen was je net student en was je waarschijnlijk nog niet zo serieus met je studie bezig.
De cijfers van je master geven vaak wel een goede indicatie van de persoon die je nu bent. Heb je hoge cijfers gehaald, dan ben je waarschijnlijk serieus met je toekomst bezig. Dus doe dat laatste jaar extra je best en laar dat biertje een keer staan.
Je scriptie vertelt veel over je
Het onderwerp van je scriptie laat zien waar je interesse ligt. Sluit dit aan bij de baan waar je solliciteert, dan heb je een streepje voor. Zorg dus dat je een goed cijfer haalt voor je scriptie! Als je klaar bent met het schrijven kun je je scriptie ook laten nakijken om er zeker van te zijn dat er geen fouten meer in staan. Een goed bedrijf voor het nakijken van je scriptie is Scribbr. Zij kunnen je scriptie op taal, structuur, rode draad, APA en lay-out nakijken.
Het kost je misschien tussen de 100 en 200 euro, maar je droombaan komt hierdoor wel dichterbij.
Train voor assessments
Assessments maken is erg lastig. Haas iedereen bereidt zich hiervoor goed voor. Er zijn verschillende soorten assessments. De meest gebruikte assessmenttypes zijn een capaciteitentest, IQ-test en de persoonlijkheidstest.
Door veel oefenen wordt je vanzelf goed in het maken van assessments. Veel succes!