Wat is een assessment center?

Een assessment center is een (extern) bedrijf welke gespecialiseerd is in het afnemen van assessments. Meestal voert een assessment center een drietal assessments uit, te weten 1) selectie assessment, 2) potentieel assessment en 3) individueel assessment. Hieronder vind je de drie soorten assessments welke een assessment center uit kan voeren kort omschreven, gevolgd door enkele assessmentcentra.

Assessment center: Selectie assessment

Wanneer je gaat solliciteren voor een functie bij een organisatie, dan kun je te maken krijgen met deze vorm. Een selectie assessment beoordeelt kandidaten op de geschiktheid voor een bepaalde functie aan de hand van bijvoorbeeld een capaciteitentest, persoonlijkheidstest, rollenspel of interview. Door een selectie assessment word een rapport per kandidaat opgemaakt op basis waarvan de geschikte kandidaten geselecteerd worden.

Assessment center: Potentieel assessment

Een potentieel assessment tracht te beschrijven wat het potentieel van een bepaalde kandidaat binnen een organisatie is. De focus ligt hier op medewerkers beoordelen op de mogelijkheden om door te stromen binnen een organisatie. Daarnaast wordt het potentieel tot ontwikkeling in kaart gebracht. Hierdoor kan een betere inschatting gemaakt worden van de kansen en mogelijkheden van personeelsleden binnen een organisatie.

Assessment center: Individuele assessment

Een individuele assessment is vergelijkbaar met bovenstaande mogelijkheden van een assessment, echter is het doel om de kandidaat inzicht te geven in zijn of haar competenties. Een individuele assessment gebeurt meestal op verzoek van de kandidaat zelf en geeft deze inzicht in de competenties waar hij of zij sterk in is en welke ontwikkeld dienen te worden. Ter voorbereiding op een selectie assessment kan een individuele assessment zeer effectief zijn.

Categoriën:

Assessment, Featured
Geen Reacties op “Wat is een assessment center?”

Geef een reactie