Loopbaancoaching

Ontevreden met de werkzaamheden binnen je organisatie of wil je juist proberen om hogerop te komen? Loopbaancoaching kan een goed hulpmiddel zijn om je talenten en kansen beter te benutten en met hernieuwde energie weer aan de slag te gaan. Door middel van loopbaancoaching sta je zelfverzekerder op de arbeidsmarkt doordat jezelf richting leert geven aan je loopbaan. Maar wat houdt loopbaancoaching nu precies in?

Loopbaancoaching: voor wie?

Loopbaancoaching is feitelijk voor iedereen die van een professionele loopbaancoach advies wil met betrekking tot zijn toekomstperspectieven op carrièregebied. Aan de ene kant kan je vraag naar loopbaancoaching voortkomen uit een ontevredenheid met je huidige baan. Wellicht sluiten je interesses niet meer aan bij je huidige werkzaamheden of spreekt de bedrijfsvoering van de organisatie je niet meer aan. Ook kan het zijn dat je je wilt laten omscholen en op zoek bent naar een nieuwe baan. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat je zeer tevreden bent bij het bedrijf waarvoor je werkt, maar dat je advies wilt hoe je het beste kan doorgroeien of je talenten beter kunt benutten. Bij deze en andere dilemma’s op werkgebied kan loopbaancoaching een uitkomst bieden.

Loopbaancoaching: haal meer uit jezelf

Veel werknemers die al langere tijd werkzaam zijn bij een bedrijf of op hogere leeftijd zijn zullen niet snel het initiatief nemen om gebruik te maken van loopbaancoaching. Ze gebruiken vaak het argument dat “iedereen wel eens ontevreden is over zijn werk” en dat “bij elke baan mindere kanten horen.” Deze argumenten vallen niet te ontkennen, maar het kan geen kwaad om je als werknemer van tijd tot af te vragen of je werk nog steeds je passie is, je –in principe- iedere dag met plezier naar je werk gaat en je dagen voorbij vliegen zonder dat je je verveelt. Zie het gebruik maken van loopbaancoaching dan ook niet als een aanwijzing van een mislukte carrière en verkeerde keuzes. Mensen veranderen en bedrijven veranderen; grote kans dat op een bepaald moment uit elkaar groeit. Loopbaancoaching kan je helpen om weer met plezier naar je werk te gaan en je zult zien dat dit je veel energie zult opleveren.

Loopbaancoaching: het traject

Een loopbaancoachingtraject bestaat meestal uit een aantal sessies waarbij je persoonlijkheid en je vaardigheden geanalyseerd worden. De duur van het traject verschilt vanzelfsprekend per persoon, het gaat immers om jouw loopbaan dus je hebt zelf in de hand wanneer je voldoende begeleiding hebt ontvangen. Na een kennismaking zul je een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen waarna je aan de hand van gesprekken en opdrachten tot jou uiteindelijke doel komt. Van de loopbaancoach kun je hierbij feedback, sturing en reflectie verwachten.

Een belangrijk onderdeel van loopbaancoaching is het verkrijgen van zelfinzicht. Wie ben ik en wat zijn mijn kwaliteiten en competenties? Met behulp van deze eerste stap krijgt de loopbaancoach een beeld van jou als persoon en kunnen jullie samen op zoek gaan naar nieuwe functies/organisaties die aansluiten bij jouw eigenschappen en wensen. Tevens kun je op deze manier advies krijgen of een promotie naar een hogere functie jou zal liggen. Ben jij wel iemand die kan leidinggeven aan een grote groep mensen? Vervolgens zal er een analyse worden gemaakt van eigenschappen die jij waardeert in een organisatie, welke bedrijfscultuur sluit bij jou aan? Elke organisatie verschilt immers in haar aanpak en bedrijfsvoering. In welke werkomgeving functioneer jij het best? Loopbaancoaching helpt je om antwoorden op deze vragen te vinden.

Loopbaancoaching: voorwaarden voor succes

Ten eerste is je eigen houding het meest belangrijk voor het slagen van de loopbaancoaching. Dit betekent dat je voorafgaand en tijdens het traject je actief moet inzetten om er het maximale uit te halen. Ook zul je realistische verwachtingen moeten hebben wat betreft het eindresultaat. Loopbaancoaching geeft je begeleiding bij het heroriënteren op je carrière. Een nieuwe baan of promotie aan het einde van het loopbaancoachingtraject is dus niet realistisch; wel zul je handvatten hebben gekregen om sterker op de arbeidsmarkt te staan.

Ten tweede is de keuze van de loopbaancoach van evident belang. De belangrijkste voorwaarde bij het kiezen van een loopbaancoach is dat het moet klikken tussen jou en de begeleider. Je zult immers niet snel advies aannemen van iemand die je niet mag. Tenslotte bestaan er meer dan 1000 loopbaanadviseurs in Nederland en kan in principe iedereen zich zo noemen. Ga op onderzoek uit naar de achtergrond van je loopbaancoach om niet voor vervelende verrassingen komen te staan. NOLOC is de beroepsvereniging met betrekking tot loopbaancoaching, de hierbij aangesloten adviseurs hebben een gezamenlijke gedragscode ondertekend.

Categoriën:

Artikelen
Geen Reacties op “Loopbaancoaching”

Geef een reactie