Solliciteren? Denk eens aan een video-cv!

Je komt net van school en wilt graag een startersbaan inrollen. Je komt in sollicitatieprocedures terecht en merkt wellicht dat solliciteren op een echte baan moeilijker is dan het solliciteren op bijvoorbeeld een bijbaantje. Het solliciteren van tegenwoordig is een stuk persoonlijker geworden dan vroeger. Het meesturen van een pasfoto is niet vreemd meer en in veel gevallen zelfs verplicht. Het is een trend dat solliciteren steeds persoonlijker wordt en om op te vallen kun jij hier slim op inspelen! Hoe? Denk eens aan een video-cv!

Waarom zou ik moeten denken aan een video-cv?

Onderscheidend

Solliciteren middels een video-cv gebeurt nog niet veel. Wanneer jij een zakelijk, maar leuke video-cv kan maken, dan werkt dat erg onderscheidend. Daar de meeste sollicitanten hun CV en motivatiebrief vaak aan in de vorm van een tekstdocument leveren, zal jij erg opvallen wanneer jij dat in de vorm van een video doet!

Presenteren

Met een video-cv presenteer jij jezelf voordat je op een gesprek bent geweest. Je geeft de werkgever hiermee al een goed beeld van jezelf voordat deze jou überhaupt gezien heeft. Beeld spreekt veel meer dan papier. Hierdoor zal jij met een video-cv altijd een streepje voor hebben dan een sollicitant die schriftelijk heeft gesolliciteerd.

Waardering

Een video CV laat zien dat jij écht tijd en aandacht aan het solliciteren besteed. Je hebt immers de moeite genomen om zo’n video op te nemen en om er wellicht geld uit te geven. Van iemand die met een video CV solliciteert lijkt het of hij/zij meer moeite heeft gedaan dan iemand die zijn zelfde brief naar 100 verschillende werkgevers stuurt. Dit wordt ook vaak door bedrijven gewaardeerd.

Tip

Wanneer je daadwerkelijk een video-cv wilt, dan is het verstandig om deze te laten maken. Het zelf maken van zo’n video-cv is lastig, en komt door niet goed gereedschap vaak amateuristisch over. Bedrijven die video CV’s maken werken vaak met apparatuur van hoge kwaliteit, waardoor de video-cv er echt professioneel uit ziet. Het kan wat kosten, maar dan heb je er ook zeker wat voor terug!

Categoriën:

Artikelen
Geen Reacties op “Solliciteren? Denk eens aan een video-cv!”

Geef een reactie